Recept

Bladerdeegpasteitjes met Boursin® met Truffelsmaak en champignons

met Boursin® met Truffelsmaak

Verras je gasten met dit feestelijke voorgerecht!

Recept gemaakt door @eefkooktzo

Summary
recipe image
Recipe Name
Bladerdeegpasteitjes met Boursin® met Truffelsmaak en champignons
Author Name
Published On
  • Niveau Gemiddeld

instructies

NU IS HET JOUW BEURT

HANDEN UIT DE MOUWEN!
  • Verhit een beetje olie in een pan en fruit de ui en knoflook. Voeg daarna de champignons toe. Bak de champignons mee tot ze gaar zijn.
  • Voeg de boter toe en laat deze smelten. Doe vervolgens de bloem erbij en bak dit kort mee.
  • Giet de bouillon erbij en roer goed door. Voeg de Boursin® met Truffelsmaak toe en laat deze smelten
  • Laat het mengsel vervolgens zachtjes pruttelen totdat de ragout mooi indikt.
  • Breng op smaak met peper en eventueel een beetje tijm.
  • Serveer de ragout in de pasteibakjes en geniet!

Tip

Maak de pasteibakjes zelf met 2 rollen bladerdeeg en uitsteekvormpjes. Begin met het uitsteken van een ster uit het bladerdeeg en plaats op de bakplaat. Leg hier nog 2 lagen op waarvan het midden van de ster is uitgestoken met een kleinere steekvorm. Besmeer elk laagje met geklutst ei zodat ze goed op elkaar blijven plakken.
Bestrooit met sesamzaadjes en bak de bladerdeegbakjes in ongeveer 10-15 minuten goudbruin.

  • Voor 6 personen
  • 150 g Boursin® met Truffelsmaak

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Bladerdeegpasteitjes met Boursin® met Truffelsmaak en champignons
    Author Name
    Published On
  • 6 vidées

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Bladerdeegpasteitjes met Boursin® met Truffelsmaak en champignons
    Author Name
    Published On
  • 1 ui (gesnipperd)

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Bladerdeegpasteitjes met Boursin® met Truffelsmaak en champignons
    Author Name
    Published On
  • 1 teen knoflook

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Bladerdeegpasteitjes met Boursin® met Truffelsmaak en champignons
    Author Name
    Published On
  • 250 gram champignons (in dunne plakjes gesneden)

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Bladerdeegpasteitjes met Boursin® met Truffelsmaak en champignons
    Author Name
    Published On
  • 50 gram roomboter

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Bladerdeegpasteitjes met Boursin® met Truffelsmaak en champignons
    Author Name
    Published On
  • 50 gram bloem

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Bladerdeegpasteitjes met Boursin® met Truffelsmaak en champignons
    Author Name
    Published On
  • 500 ml bouillon (champignon- of groentebouillon)

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Bladerdeegpasteitjes met Boursin® met Truffelsmaak en champignons
    Author Name
    Published On
  • Peper en tijm

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Bladerdeegpasteitjes met Boursin® met Truffelsmaak en champignons
    Author Name
    Published On