Recept

Boursin cups met zongedroogde tomaat

met Bousin Knoflook & Fijne Kruiden

Wil je het graag gezellig maken? Ga voor kleine voorgerechtjes met Boursin Knoflook en Fijne kruiden. Pittig, verfijnd en ideaal om te delen met je gasten!

Gezien bij @picnic_pleasures

  • Niveau Makkelijk

  • Bereidingstijd 10 min.

  • Kooktijd 10 min.

  • TOTALE TIJD 20 min.

instructies

AAN JOU NU!

Benodigheden: ovenschaal met mini muffinvormpjes
  • Verwarm de oven voor op 180°C
  • Spreid een vel bakpapier uit (minstens zo groot als het filodeeg) en bestrijk het met gesmolten boter of bakspray. Leg één vel filodeeg mooi plat op het bakpapier. Bestrijk het hele oppervlak tot en met de hoeken en randen met boter. Leg er nog een vel filodeeg op en bestrijk eveneens het hele oppervlak.  Knip de vellen in kleinere vierkantjes zodat ze passen in een muffinvormpje.
  • Bak de cups 10 minuten in de oven.
  • Roer de Boursin los en voeg de stukjes zongedroogde tomaat toe.
  • Vul iedere cup met het Boursin-mengsel.
  • Werk af met gesnipperde lente-ui en de stukjes olijf.
  • Serveer onmiddellijk.

Tip

Je kan de cupjes filodeeg op voorhand klaarmaken zodat je ze enkel moet vullen wanneer je gasten aankomen.

  • Voor een plateau
  • 1 pakje Boursin met Look en Fijne kruiden

  • Filodeeg

  • Zongedroogde tomaat (in stukjes)
    In plaats van zongedroogde tomaat kan je ook gegrilde paprikareepjes of artisjokharten gebruiken.

  • Olijven (in stukjes)

  • Lente-ui