Recept

Gevulde aardappel met champignonroomsaus

met Boursin® met Truffelsmaak

Op zoek naar iets vernieuwend om deze winter op tafel te zetten? Verras je gasten met deze gevulde aardappelen met Boursin® met Truffelsmaak en champignons.

 

Gezien bij @Ascookedbyginger  

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Gevulde aardappel met champignonroomsaus en Boursin® met Truffelsmaak
Author Name
Published On
  • Niveau Gemiddeld

  • Bereidingstijd 20 min.

  • Kooktijd 10 min.

  • TOTALE TIJD 30 min.

instructies

NU AAN JOU!

  • Was de aardappelen, prik er gaatjes in en zet 1u15min in een oven van 180°C (check of ze gaar zijn hierna, hangt wat af van de grootte van je aardappel).
  • Als de aardappelen klaar zijn, maak je de saus. Smelt een flinke klont boter in een grote pan en doe er wanneer de boter op temperatuur is de ui en champignons in.
  • Kruid met peper, zout en tijm. Bak tot de champignons goudbruin zijn en giet er dan de wijn bij. Laat uitkoken en voeg de bouillon toe. Laat een beetje inkoken, zet het vuur lager en giet er de room bij, gevolgd door de Boursin® met Truffelsmaak.
  • Breng aan de kook en laat indikken (dikte van de saus is naar keuze). Kruid bij met peper indien nodig.
  • Snijd de aardappel doormidden en lepel wat uit. Schep daarover enkele lepels van de saus.
  • Werk af met extra Boursin® met Truffelsmaak, peterselie en de walnoten. Smakelijk!
  • Voor 4 personen
  • 1-2 Boursin® met Truffelsmaak

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Gevulde aardappel met champignonroomsaus en Boursin® met Truffelsmaak
    Author Name
    Published On
  • 2 grote vastkokende aardappelen

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Gevulde aardappel met champignonroomsaus en Boursin® met Truffelsmaak
    Author Name
    Published On
  • 1 ui, versnipperd

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Gevulde aardappel met champignonroomsaus en Boursin® met Truffelsmaak
    Author Name
    Published On
  • 350 g champignons, schijfjes

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Gevulde aardappel met champignonroomsaus en Boursin® met Truffelsmaak
    Author Name
    Published On
  • 1/2 tl tijm

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Gevulde aardappel met champignonroomsaus en Boursin® met Truffelsmaak
    Author Name
    Published On
  • 100 ml witte wijn

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Gevulde aardappel met champignonroomsaus en Boursin® met Truffelsmaak
    Author Name
    Published On
  • 100 ml kipbouillon

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Gevulde aardappel met champignonroomsaus en Boursin® met Truffelsmaak
    Author Name
    Published On
  • 150 ml culinaire room

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Gevulde aardappel met champignonroomsaus en Boursin® met Truffelsmaak
    Author Name
    Published On
  • 2 el versnipperde peterselie

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Gevulde aardappel met champignonroomsaus en Boursin® met Truffelsmaak
    Author Name
    Published On
  • Handje walnoten, gehakt

    Summary
    recipe image
    Recipe Name
    Gevulde aardappel met champignonroomsaus en Boursin® met Truffelsmaak
    Author Name
    Published On